Ad majórem Dei glóriam.
Και οι εφέστιοι Θεοί σταθήκαν πάνω από το λίκνο.
Γιά να ξεκληρίσουν τα οφίκια και τα προνόμια από τον διπλούν ρου του Garonne, και να αποξέσουν και να υφαρπάξουν ειωθός αιώνων.
Και τέμπλο από ατλάζι και ριζιμιό να δώσουν στα βλαστάρια του Cabernet και του Merlot.
Εκεί, στην Χαλκιδική. Που ο Ήλιος λάμπει αλλιώς. Που η ευλογία είναι επουράνια.
ΠΓΕ Χαλκιδική, Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, Μακεδονία
Cabernet Sauvignon 58%, Merlot 42%
Σχεδόν μέτριο ρουμπινί.
Σπάνια, ταλαντούχα, ιδιαίτερα πολύπλοκη γιά την ηλικία μύτη, όπου συστεγάζει αποξηραμένα σκούρα λουλούδια, πολλά γλυκά μπαχάρια, με το κόκκινο στοιχείο σε επιβλητική προβολή. Αφυδατωμένα cranberries και goji berries, maraschino και μαρμελάδα κεράσι, με την μπαχαράτη ολιστικότητα να συγκαταλέγει στις τάξεις της μόκα και τιραμισού, και με τις απαλές καφέϊνες στίξεις να οδηγούν στην διπλή ανάγνωση από mi-cuit κεράσι και στην ντελικάτσια της σκούρης σοκολάτας με ροδοπέταλα.
Έκτακτο, γλυκύτατο, μεθυστικό στον ουρανίσκο, μεγαλειώδη φεγγάρια στάθηκαν πάνω στην γέννα του.
Η κόκκινη λαγνεία διοχετεύει καταπληκτικής στόφας γλύκα όπως αυτή εκδηλώθηκε και καταγράφηκε στην όσφρηση, παίζοντας πολύ δυνατά με το αφυδατωμένο ζαχαρωμένο στοιχείο. Η άκρως φορμαρισμένη οξύτητα τού δίνει γλυκόξινες τροπές στον γεμάτο, ζουμερό όγκο, η πλημμύρα της ανθικά σοκολατένιας συνεισφοράς είναι εξέχουσας στιγμής γιά το κρασί. Με την μπαχαράτη του πλοκή να διαρρυθμίζεται ποικιλοτρόπως, έχει τις ισχυρές τανίνες σε δασκάλεμα άξιας ποσιμότητας, και τον ορυκτό πλούτο μετά τον μέσο ουρανίσκο να αποτυπώνεται με μαντέμι και σίδηρο.
Μακρά, ορυκτή, πολύ απολαυστική, ακόμα πιό γλυκιά επίγευση με την συνέργεια του αλκοόλ που μόνο εδώ ακούγεται λιγουλάκι θερμά, ακτινοβολεί με πολλά γλυκά μπαχάρια και άφθονη ανθική σοκολάτα.
Ιερή στιγμή γιά το πολύκροτο Μπορντολέζικο χαρμάνι, μάλλον η αναζήτηση πρέπει να γίνει γιά το δεύτερο καλύτερο στην χώρα, αλλά και πάλι αυτό είναι αστείο σαν σύγκριση, αφού οι μικρές του ποσότητες το τοποθετούν σε άλλη κλίμακα από τις ευρείες παραγωγές.
Σκληρά κίτρινα ποιοτικά τυριά, πάπια πορτοκάλι, φτερωτό κυνήγι με σάλτσα κονιάκ, ενώ σάλτσες κερασιών θα είναι σούπερ γιά τον φούρνο και την γάστρα σας, με τετράποδο κυνήγι ή σιτεμένο βοδινό.
Έξτρα τιπ, σεφταλιές με λίγο τσιμπημένη την κανέλα.